Ha nyár, akkor fesztivál!

Lehetőleg minél több! A fesztivál szezonban annyi ilyen alkalomra igyekszem eljutni, amennyire csak lehetséges. A legtöbbször még ott is alszom, annyira élvezem ezt az egészet. Itt érzem magam úgy igazán szabadnak, ahol végre egy kicsit kiszabadulhatok a mindennapokból. Az egyetem mellett mellékállásban dolgozom, ezért túl sok kikapcsolódási lehetőségem nincs évközben, ezért ezt mindig ilyenkor próbálom bepótolni.

Most nyáron is összesen négy fesztiválon voltam jelen, és nem tudnám megmondani, hogy hol éreztem a legjobban magam.  Az első alkalom azonban majdnem kimaradt nekem. Indulás előtt egy nappal komoly vízszivárgásra lettem figyelmes. Szóltam is a szüleimnek. Anyu teljesen ki volt akadva, mert tudta, hogy ez komoly javítási munkával fog járni és nagyon nehéz jó szerelőket találni. Én inkább otthon maradtam volna, hogy segítsek nekik, de azt mondták, hogy menjek nyugodtan. A fesztivál első napján összehaverkodtam egy sráccal, aki megadott egy weboldal címet, ami megoldást jelentett. Ő már régóta ismeri ezt a címet.

Ez a weboldal a vizszereles.net volt, amit rögtön át is küldtem anyukámnak. Fel is látogatott erre az internetes felületre. Nem igazán mondható el róla, hogy értene az ilyen műszaki dolgokhoz, de ez a weboldal nagyon érthető megfogalmazásokat használ még a laikusok számára is. Nem volt egészen biztos abban, hogy mi a probléma forrása, de azt látta, hogy ez a szerelő társaság egészen biztosan képes megtalálni és kijavítani a hibát. Végül fel is vette velük a kapcsolatot az ott megadott telefonszámon keresztül. Itt kérdéseket tettek fel neki, de semmi olyasmit, amire nehezére esett volna válaszolni. Már ezekből is az információkból is sejtették, hogy miféle gond keletkezhetett a vízvezeték rendszerben. Anyukám arra kérte őket, hogy lehetőség szerint minél hamarabb jöjjenek ki. Valamivel kevesebb, mint két óra múlva már meg is jelent a szerelő.

A szakember hozzá is látott, hogy a csatornát bekamerázza. Ehhez egy száloptikás kamerát használt, amit nagy odafigyeléssel és szakértelemmel beeresztett a csőbe. Ennek a készüléknek a segítségével pontos képet kapott a cső belső felületének az állapotáról, anélkül, hogy bármit is bontani kellett volna. Anyukámnak az lett volna a rémálma, ha komoly bontásokra is szükség van, de ezt szerencsére minimalizálni tudta a vizszereles.net szakembere. Csak ott kellett némileg megbontani a padlót, ahol a hiba jelentkezett. A hiba megtalálása amúgy elég rövid ideg tartott, pár óra elég volt hozzá.

Maga a javítási folyamat is zökkenőmentesen zajlott, amennyire csak az lehetséges. A vízszerelő azonnal felismerte a problémát. Rossz volt a csőméretezése azon az egy ponton, ami így hosszútávon hibához vezetett.  A felkészült dolgozó azonban nem csak a hibával járó szivárgást állította meg, de még ki is javította azt, hogy ez később ne forduljon elő. Érződött, hogy mennyire alaposan állt hozzá a munkájához. Egy igazi szakember volt, aki személyes ügynek tekinti, hogy tökéletes munkát hagyjon maga után.

A cég a munkára több éves garanciát is vállalt, ezért így abszolút biztosak lehetünk a tartós eredményben. Anyukám, aki eddig mindig nagyon negatívan állt hozzá ezekhez a javítási munkálatokhoz, végre talált egy olyan szereplőt a piacon, akire bármikor számíthat, akár órákon belül. Teljesen magától értetődő a számára, hogy ha hasonló eset történik, most már csak őket fogja megkeresni.