Egy fesztiválon általában nem unatkozik az ember, még akkor sem, ha nem egy nagyobb csapattal érkezik a helyszínre. Velem már volt olyan, hogy csak két barátommal mentünk ki, és nem is találkoztunk közeli ismerőssel, de olyan is előfordult, hogy legjobb barátnőmmel kettesben buliztunk, és közben sok bulis helyzetbe csöppentünk, és végül egy ponton kedves régi barátokkal is összefutottunk. Azért én még mindig inkább introvertált típusnak tartom magam, akit lemerít a hangos zene, zaj és a sok ember, ezért én általában a fesztiválok után többnapos bezárkózást tartottam otthon, persze nem vonva le mindezek értékéből. Ugyanis attól függetlenül imádom a szabadság érzését, a kedvenc zenekaraimat is nagy élmény élőben hallgatni, csak egyszerűen hamarabb túltelítődök ingerekkel, ennyi. Ezt nekem és a szeretteimnek is meg kellett szoknunk, de azóta, hogy ez megtörtént, egész jól együtt tudunk élni a dologgal. Ha pedig kint vagyok mondjuk egy fesztiválon, de közben jön rám az az érzés, hogy ennyi elég volt, akkor már nem csinálok belőle lelkiismereti kérdést, és szerencsére azok az emberek is elkoptak mellőlem, akik ilyenkor érzelmi zsarolásba kezdenek, hogy maradjak, vagy ilyesmi. Persze olyat sose csinálok, hogy egyedül hagyok egy barátot vagy kellemetlen helyzetbe hozok egy társaságot, de már tudom, mikor van az a pont, ahonnan nem tudom „visszahozni” magam – de talán ez a korral is jár. Azt hiszem, az idei nyár is sok fesztiválélményt tartogat, ami között lesz több zenei és több kulturális fesztivál is – és én mindet ugyanannyira várom, még így is, hogy az egyik nem Magyarországon lesz. Ez ugyanis nem von le a többi értékéből – mindegyik program különleges valamiért a szívemnek. Nekem például az is sokat jelent, hogy egy kedves régi barátom pont az egyik programhoz időzíti a hazajövetelét, ugyanis már évek óta külföldön él és dolgozik, de ezt a közös élményt nem hagynánk ki semmiképp. Jövőre pedig szintén hamar megtervezünk mindent…

Sok korombelinek a nyár egyet jelent a diákmunkával, de amióta ennyi otthonról végezhető diákmunka érhető el, én nem aggódom. Persze csináltam én is szezonális munkákat is, de amióta a topiwork.hu-t felfedeztük a csoporttársaimmal, nincs miért aggódnunk, ugyanis mindenki könnyen megtalálta és megtalálhatja a leginkább testhezálló munkát és kihívásokat. Nekem az órarendem miatt nagyon fontos volt, hogy találjak otthonról végezhető diákmunkát, és a TopiWork Iskolaszövetkezetnél jól is jártam, ugyanis a weboldalukon mindig elérhetőek a legfrissebb álláshirdetések, így amint felkerült egy nekem tetsző, egyből le is tudtam csapni rá. Ez azt jelenti, hogy elküldtem az önéletrajzomat a jelentkezéssel együtt, mindez pedig csak pár kattintásomba telt, miután persze rajtra készen állt a frissített önéletrajzom. Érdemes tehát így készülnie annak, aki a TopiWorknél szeretne állást találni, legyen szó a már sokat emlegetett otthonról végezhető diákmunkáról, gyakornoki pozíciókról vagy éppen részmunkaidős állásokról. Szellemi és könnyű fizikai munkát is találhatunk náluk, és ami a legfontosabb, hogy a naprakész weboldal mindezt nagyon kényelmessé teszi. Hallottam már ugyanis rémsztorikat olyan diákszövetkezetekről, akiket folyton hívogatni kell, és úgy is alig lehet őket elérni, az irodájuk nyitvatartási ideje pedig lehetetlen. Nos, ezek közül egyik sem igaz a TopiWork Iskolaszövetkezetre, ugyanis az ő egyik legnagyobb előnyük a kidolgozott, folyton frissülő site, de más téren sem lehet rájuk panasz. Egyik haveromtól sem tudok rossz sztoriról, mindig nagyon türelmesek és kedvesek velünk, bármilyen ügyintézésről is legyen szó. És hát ne tagadjuk, hogy az is nagyon fontos, hogy a pénz mindig az ígért határidőn belül érkezik. Ráadásul a hirdetések adatlapján megtalálhatjuk az adott órabért és az álláshoz kapcsolódó részletes tudnivalókat, így minden lényeges szempontból meg tudjuk vizsgálni, aktuális lehet-e számunkra ez a munka. Egy diákszövetkezetnél és a partnercégeknél nyilván fel vannak készülve arra, hogy szaktól függetlenül mindenkinek hektikus az órarendje, ezért a legtöbb esetben nem várnak el olyan ráérést, amit ne lehetne összehozni a kurzusokkal, de természetesen akad olyan munka is, amelyet érdemes inkább a szinte üres félévekben megpályázni. De ahogyan talán már említettem, a részmunkaidő is megoldás lehet ilyen esetekben, vagy a beugrós munka. Ha tehát nem elsősorban a fővárosban keresgélnénk, akkor több opciónk is van, de ezek közül az egyik legjobb az otthonról végezhető diákmunka.

A TopiWorknél ráadásul a kategóriákba rendezés is segíti a munkák közötti eligazodást. Ha azelőtt nem volt tapasztalatunk semmilyen állással kapcsolatban, akkor pedig érdemes elolvasni az oldalon található cikkeket is, amelyek eligazítanak a munkaerőpiacon tett legelső lépések megtevésekor, de azok számára is hasznos tippeket tudnak nyújtani, akik már valamivel több tapasztalattal rendelkeznek. Abban is segítenek ezek az írások, hogy rájöjjünk, tényleg nem kell megijedni, a legtöbben izgulunk az állásinterjúk előtt, és senki nem úgy születik, hogy magától meg tud írni tökéletesen egy motivációs levelet. Tehát semmit nem von le a TopiWork Iskolaszövetkezet nyújtotta segítségből, hogy online érjük el őket a legkönnyebben, sőt: inkább hozzáad, ezért mindenképpen érdemes élni a site nyújtotta előnyökkel és extrákkal. Mivel korábban én a barátaimtól hallottam róluk először, ezért gondoltam, hogy a hozzám hasonló helyzetben lévő olvasók számára is hasznos lehet az, ha követem a hagyományt, miszerint továbbítom a TopiWorkkel kapcsolatos infókat, és persze nem utolsósorban a pozitív tapasztalatokat.

otthonról végezhető diákmunka

Szerintem ami mindenképpen hangsúlyozásra érdemes még náluk, az az, hogy tényleg széles spektrumon kínálják a különféle lehetőségeket. Ha otthonról végezhető feladatokról van szó, akkor az mindjárt kibővíti országosra az elérhetőséget. Ha időszakosról, akkor az akár egy nyári szezon, vagy egy hétvége is lehet. Ha pedig gyakornoki lehetőségekről beszélünk, akkor lehet, hogy a jelentkezésünkkel épp a későbbi karrierünket alapozzuk meg. Ugyanis sokan már úgy választanak diákmunkát, hogy az lefedje a gyakorlatukat is, és passzoljon a későbbi iránnyal, amerre tartani szeretnének. Ez is egy opció tehát, és ismerősi körben már több sikersztori is volt, hogy a menő gyakornoki hely után szuper lehetőségekhez jutottak. De azt is meg tudom érteni, aki teljesen különválasztja a szakot, amin tanul a pillanatnyilag végzett melóktól, és ilyen lehetőségből is jó pár akad az oldalon. Ha pedig valaki teljesen bizonytalan abban, milyen munkát szeretne, a topiwork.hu oldal összes kategóriáját érdemes megnéznie – többhöz azért ne felejtsük el, hogy szakirány is szükséges, de ez sem általános igazság.

Szóval a TopiWork Iskolaszövetkezetet tényleg szívből tudom ajánlani, és bízom benne, hogy sokatoknak segítségre lesznek majd az infók, amiket itt összeszedtem. Itt nemcsak munkát találhatsz rövidebb vagy hosszabb távra, hanem még tippeket is kapsz a motivációs leveled elkészítéséhez és az interjúhoz is.