Jó sokat szűkölködtünk mostanában. Hiába nem tudtuk elképzelni korábban a nyarat fesztiválra járás nélkül (még külföldre is utaztunk), ezúttal meg kellett szokni az érzést, hogy a koronavírus alatt nem lesz ilyesmiben részünk. Egy ideig nem is lehetett volna hová menni, utána pedig az önmegtartóztatás akadályozott meg minket, hogy mehessünk. Barátnőmnek nem volt javallott jó ideig a védőoltás, ezért nem akartunk kockáztatni. Így kedvenc elfoglaltságunk, a fesztiválozás nélkül maradtunk. De tudjátok-e, hogy mi ebben az ürömben az egyetlen öröm? Ha ti is egész nyáron fesztiválokra jártatok régen, akkor sejtitek, mennyi pénzt emészt fel. Mi, ezúttal túlzás nélkül: százezreket spóroltunk a két nyár során. Ha pedig már beköltözhettünk a párom szülei által hátrahagyott családi házba, hogy legyen kertünk is, úgy éreztük, hogy eljött az ideje a hőszivattyúba való beruházásnak. A klimaglobal.eu oldalba futottunk bele először, amikor keresgéltünk, de végleg le is cövekeltünk ott.

Korábban csak futólag találkoztunk ezzel a technológiával, de náluk részletesen elolvashattuk, hogy milyen típusok léteznek belőle. A talajkollektorostól a kútvizesig az oldal felvilágosít mindarról, ami alapján már az előzetes kapcsolatfelvétel után elkezdhet az ember gondolkodni, hogy vajon mit szeretne, de velük az online kapcsolatfelvétel is gyerekjáték. És persze jobb rájuk bízni a végső döntést, vagy legalábbis azt, hogy a legfontosabb érveket figyelembe vegyék. Rég láttam ennyire vásárló-barát oldalt, ahonnan minden infó ilyen könnyen beszerezhető. Fel sem kell emelnie az embernek a hátsóját, találkozni bárkivel, aki ért a témához, telefonálgatni. Ha akarsz, elolvasgatsz mindent a klimaglobal.eu-n. Ha nem értenéd, hogyan lehetséges, hogy egy hőszivattyú akkor is jól működik, amikor odakint hideg van, nem kell szakirodalmat keresned, ők is leírják neked. Ha ők beválnak, és klímára is szükségünk volna egyszer, fogjuk ajánlani másoknak, elvégre utóbbira tényleg nagyobb az igény, mint a hőszivattyúra. És a Klímaglobál Kft-nél nem csak kis számú típusból lehet válogatni. A választék is széles náluk, azt írják, az áraik pedig több visszajelzés alapján nagyon is reálisak, kicsit sem túlzók.

A hőszivattyú azért is volt szimpatikus, mert a klimaglobal.eu oldal meggyőzött minket, hogy ez egy környezetbarát technológia. Ennek mérlegelését, illetve fontosságát a párom ragasztotta rám, de hálás vagyok érte neki! Első a környezet. És persze az sem hátrány, hogy alacsony üzemeltetési költségű technológia. Jóval olcsóbb, mint az elektromos fűtés.

Elviekben nemsokára jönnek is tőlük megnézni a helyszínt, mármint a házunkat. Időpontot legutóbb már a barátnőm intézett, azt mondta igazán nem volt nagy kunszt. Nem kell őket fél napig hívogatni, könnyen ment az ügyintézés. Ezért aztán úgy érzem: sok legyet ütöttünk egy csapára! Lassan kész lesz, és mindenre alkalmas télen is a házunk, rengeteget spóroltunk, és biztosítottuk, hogy az eszköz révén a jövőben is fogunk. Azért persze, kis kikapcsolódásra már nyitott vagyok. Reméljük a következő nyár már azt is lehetővé teszi.