Bizony, ez majdnem megtörtént velem a nyáron. De szerencsére a Méta Autószerviz kihúzott a pácból ismét, pedig majdnem megtörtént a sajnálatos eset. Ahol viszont az a tuti, hogy: “Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft.”, ott aztán nem lehet másra számítani, csak a legkiválóbb segítségre.

A szokásos nyári menetrend szerint éltem a mindennapokat, a hétfők és keddek kivételével gyakorlatilag minden nap valamilyen fesztiválon játszottunk a zenekarommal és ez alatt mondjuk simán érthetitek azt, hogy míg szerdán Sopronban játszottuk, csütörtökön már Marosvásárhelyen, pénteken Siófokon, szombaton Miskolcon, vasárnap pedig Pécsett. Ezt azért érthető módon csak egy megfelelő járgánnyal lehet letudni, ami ha nincs, akkor nagy a gáz. Most pedig majdnem nagy lett, mert egyszer csak bemondta az unalmast a kocsi. Az egyetlen szerencsém az volt, hogy pont egy ilyen hét elején lévő itthon, Budapesten töltött pihenő napon történt meg a dolog. Így aztán csak felhívtam szokásosan a Méta Autószervizt, ahová egyébként is járok és felvázoltam a helyzetet.

Tekintettel arra, hogy mennyire sürgős volt a dolog, nagyon gyorsan fogadtak is. Nem értek az autókhoz, ezért nagy okosságokat nem szeretnék itt sem elhinteni. De mindent el tudok mesélni, amit egyébként ti is megtalálhattok a weboldalon.

Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft.

Ha szeretnétek egy olyan műhelybe hordani az autókat, ahol megbízható és jó szakemberek dolgoznak, akkor a Métával igazán jól jártok. Teljes körű szolgáltatást nyújtanak, ami az autószerelést és diagnosztikát illeti, tehát bármilyen jellegű lehet az autóval kapcsolatos probléma, nyugodtan mehettek hozzájuk. Természetesen először érdemes telefonon egyeztetni arról, hogy pontosan miről van szó, de egyértelmű, hogy mindenben tudnak segíteni, vagy tudnak segítőt ajánlani.

Ha végig szaladunk a weboldalukon, akkor rögtön az jön szembe, hogy milyen sokszínű és széles a szolgáltatási palettájuk. A kezdőlapon minden fel van sorolva, ami csak szóba jöhet. Ennek megfelelően vállalják az autók és gépjárművek teljes átvizsgálását és állapotfelmérését, ezzel együtt pedig az autók diagnosztikáját és az esetleges hibakódok kiolvasását is el tudják végezni. A mai autók világában ez ugye már újdonság, minden így működik ebben a digitális világban. Az autók villamossági szerelése és karbantartása sem kérdés – hanem egyértelmű, hogy ezzel is jó helyen jártok a Métánál.

Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. – nem véletlenül ez a szlogen. Az autóklímák szervizelése bár szezonális problémának tekinthető, egész évben meg lehet keresni vele a szervizt és elintézni ezt az ügyet szezonon kívül is. Mindenkinek jobb így, hiszen nincs akkora tumultus, mint nyáron, viszont évente azért érdemes kitakaríttatni és megnézetni ezt is, ha valaki sokat pörgeti.

A futóművek beállítása sem nagy feladat a Méta Autószervizben, ezeket a problémákat is rutinszerűen hárítják el. Ahogyan ehhez kapcsolódóan a fék javítása, esetlegesen a fék betétek vagy féktárcsák cseréje is könnyen és gyorsan lehetséges ennél a műhelynél. Mivel márkafüggetlen műhelyről van szó, bárki nyugodt szívvel felkeresheti őket, ők pedig bármilyen alkatrészt be tudnak szerezni gyorsan és kedvező áron, márkától függetlenül.

Ha már a futóműnél járunk, ne feledkezzünk meg egy nagyon fontos szezonális kérdésről: ideje lassan lecserélni az autók nyári gumi szettjét egy télire, vagy akár valamilyen négy évszakos megoldásra. Ez nagyon fontos, hiszen nem csak a magunk biztonságáról gondoskodunk vele, hanem másokéról is. Tehát mindenképpen érdemes még az első fagyok előtt váltani saját magunk és mások biztonságának érdekében. A Méta Autószerviznél gyorsan lehet időpontot foglalni egy ilyen nyári-téli átállásra is.

Ott vannak a fényszórók, azok a csodák, amik nélkül esélyünk sem lenne a sötétben. Ha ezek nincsenek megfelelő állapotban, vagy épp ki van égve valamelyik és nem tudjuk, hogyan is csinálhatnánk meg, akkor magunkkal szúrunk ki, hiszen még akár a rendőr is megbüntethet minket, amellett, hogy balesetveszélyesek is vagyunk. Szóval irány kicseréltetni, ha épp arra van szükség!

Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft.

Innen azt hiszem, hogy már csak az olajcserét nem említettem. Pedig ez is egy olyan kardinális kérdés, aminek igazán nagy szerepe van az autó megfelelő üzemmel való működésében. Ez az az anyag ugyanis, ami azt biztosítja, hogy jól működjön minden forgó-csúszó-mozgó alkatrész. A jó működés alatt pedig azt értem, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű kenést kapjon, tehát ne kezdjen el kopni. Mert ha elkezdenek idő előtt kopni ezek a dolgok, akkor az apró finom forgácsok bele kerülhetnek ezekbe a zárt rendszerekbe és tovább amortizálhatják a létfontosságú alkatrészeket az autóban. Ez pedig egészen odáig is vezethet, hogy nagyon komoly, drága alkatrészeket kelljen kicserélni a motorban. Szóval tényleg nagyon fontos dolog az olajcsere, ne hanyagoljátok el ezt sem, ha már autó karbantartásról van szó. Na de nehogy azt gondoljátok egy percig is, hogy én magamtól vagyok ennyire jártas a témában. Csak a metaautoszerviz.hu oldalról olvasok el nektek mindent és próbálom egyből átadni a megszerzett tudást és információt valamilyen könnyen emészthető módon.

A felsorolásomból már csak néhány dolog hiányzik, hogy teljes legyen a Méta Autószerviz szolgáltatási palettája. Kezdem, illetve inkább folytatom is azzal, hogy kipufogó csere és javítás. Bizony simán előfordulhat, hogy valahova felülteti az ember az autót és megsérül ez az elem, hiszen az első “leérő” alkatrészek között szerepel. Vagy csak simán eljár felette az idő és elkezdi enni a rozsda. Ekkor is kezdeni kell vele valamit minél hamarabb, különben nagy bajok is lehetnek belőle.

A Méta Autószervizben lehetőség van a DPF szűrők cseréjére és tisztítására is. Megmondom őszintén, hogy erről csak sejtem, hogy mi is lehet pontosan és most nem olvastam utána , ezért inkább rátok hagynám, hogy nézzétek meg a Méta weboldalán, ha igazán érdekel benneteket, hogy miről is van szó pontosan.

Ahogyan hátra maradt még egy-két dolog, mint például a kuplung cseréje, vagy a lengéscsillapítók cseréje. Vagy akár valami még nagyobb volumenű dolog, mint például a teljes vezérlés cseréje. Mert bizony vannak olyan esetek, amikor már csak ezek a megoldások segíthetnek abban, hogy az autó újra életre keljen.

Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. – Ha tehát ezt látjátok, bizonyosak lehettek annak ügyében, hogy jó helyen jártok és príma szolgáltatást kaphattok, ha őket választjátok. Engem tényleg már többször húztak ki a csávából, a legutóbb a nyáron. Nem sokára újra felkeresem őket, hiszen ahogyan már említettem, újra itt az átállás ideje és én nem szeretem tovább húzni a nyári gumis időszakot a kelleténél.

Úgyhogy ha egy gyors időpont kellene egy megbízható szervizben, akkor keressétek bizalommal őket: Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. Én már sokszor bizalmat szavaztam nekik és egyszer sem bántam meg, ráadásul még közel is van nekem, hiszen csak ide kell mennem a szomszédba, a 19. kerületbe. A pontos címet megtaláljátok a weboldalon az elérhetőséggel együtt.