A fesztiálok esős napjain, vagy a fesztiválok előtti és utáni csapatos kis házibulik alkalmával mindig előkerül az ötlet, hogy filmezzünk, amiből legtöbbször lesz s valami, az ötlet megvalósul, a barátaim körében pedig megnézünk egy jó filmet. Az onlinefilmek ilyenkor kapóra is jönnek, mert nem kell azzal vesztegetni az időt, hogy ki töltsön le, mit és honnan. Csak fel szoktunk menni a mozi.ma oldalára, mert szerintem ez a legjobb filmes portál, és itt nézzük meg a kiszemeltünket, vagy itt kezdünk el eleve keresni. Mindig csak pipáljuk, hogy melyik stílus, műfaj jöhet, majd a találatokat a pontszámaik alapján rangsoroljuk és az első nagyjából 10 film közül szoktunk szavazni, hogy akkor melyik legyen az esti áldozatunk.

Az online filmnézési lehetőségek azzal, hogy ennyire könnyen és egyszerűen elérhetőek, fel tudják dobni akár a leglaposabb bulit is, mert az biztos, hogy egy jó filmnek senki nem tud igazán ellenállni és remek csapatépítő program együtt megnézni valakinél, majd kitárgyalni. És nyilván sokkal olcsóbb, mint moziba járni, szóval még költséghatékony is.

Az onlinefilmek egyre jobban hódítanak, egyre kevesebben töltenek le filmeket, mert már érzik, hogy sokkal rizikósabb a letöltés az online nézéshez képest. Ráadásul a technológiai fejlettségnek köszönhetően már nem is az az általános, hogy az online feltöltött filmek minősége rosszabb. Legalábbis, amiket a mozi.ma-n nézünk, azoknak ugyanannyira jó a minősége, mint minden, máshonnan töltött filmnek lenne. Szóval én a fesztiválok között az onlinefilmek nézésével mulatom az időmet.