Nagyon szeretek fesztiválozni. Nyaranta nem a tengerpartokon sütkérezek, hanem inkább a fesztiválokon tombolok. Ezek azok az események, amik igazán kikapcsolnak, ellazítanak, boldoggá tesznek. A fesztiválszezonban tehát nem sokat vagyok otthon, a házam általában üresen áll.

Tavaly a negyedik fesztivál alkalmával már rossz érzéssel hagytam el a házam, féltem tőle, hogy kirabolnak. Elég sok képet osztok meg a közösségi médiában magamról, amikor ezeken a fesztiválokon vagyok, és mint tudjuk, nem az első lennék, akinek a házát épp akkor rabolják ki, amikor valahol jól mulat, és ezt persze ország világ előtt bemutatja.

lakásbiztosítás

Az idén azonban már semmi aggodalom nincs bennem, amikor bezárom a házam ajtaját. Zoé barátnőm tanácsára lakásbiztosítást kötöttem.

Zoé hosszú évek óta a Pannon Safe biztosítócég ügyfele, és mindig meg volt velük elégedve, így most én is őket választottam. A cég az egyszerű lakásbiztosítás mellett kiegészítő kockázatviseléseket is vállal. Ezek az innovatív megoldások nagyon szimpatikussá tették számomra a vállalatot, mivel akár kisállat, háziállat biztosítást, vállalkozási biztosítást, graffiti károk, illetve nyitva felejtett nyílászárón befolyt víz általi károk térítését is vállalják. Mindemellett a kockázatviselés kiterjed: a gépjármű assistancere, kiterjesztett garanciára, tűz nélküli füst és koromszennyezési károk térítésére, vandalizmus által keletkezett károk megfizetésére, kívülről történt beázás térítésére, valamint még a csőtörés következtében elfolyt víz árát is megtérítik. És még nem is említettem mindent.

Korábban arról sem tudtam, hogy a biztosító a besurranással, illetve jóhiszemű beengedéssel összefüggő lopás esetén is téríthet, pedig ez így van.

A biztosítónak természetesen vannak bizonyos szabályai, hogy hogyan kell eljárni, amennyiben betörnek a lakásodba, és a károkat szeretnéd, ha megtérítenék. Először értelemszerűen értesíteni kell a rendőrséget, valamint maximum két napon belül a biztosítót is. A biztosító csak a rendőrségi feljelentés és helyszíni jegyzőkönyv megküldése után tud teljesíteni. A helyszíni jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell a károk feltehető okát és az eltűnt, megrongált tárgyak felsorolását is.

Szerencsés vagyok, mivel nem vagyok az az alkat, aki annyira kötődne a tárgyaihoz, de persze a pénzveszteséget én sem szeretem. Ezért is óriási segítség nekem a lakásbiztosítás, aminek köszönhetően teljes nyugalommal tudok elmenni otthonról szórakozni, anélkül, hogy félteném a vagyontárgyaimat.