Ha gyakori fesztivállátogatók vagyunk, akkor egy idő után biztos, hogy van egy saját kis túlélő csomagunk, amivel túlélhetjük az egész héten át tartó szórakozást. Éjszakai koncertek, reggeli meleg a sátorban, örökös hangzavar.

Nagyjából ennyi is a fesztiválok hátulütője; a kevés alvás. Vagyis, akinek jó alvókája van, annak ezek sem hátrányok, na meg nem azért megyünk fesztiválokra, hogy aludjunk. De mégis, valamennyit muszáj alvással töltenünk, ha minden éjszakát bulizással szeretnénk tölteni.

A fesztiválokon a legjobb barátom a kis túlélő csomagom mellett a kávé.

Kezdődik a nyár, kezdődik a fesztiválszezon. Hazánkban elég sok fesztivál van, ami várja a látogatókat. A legnevesebb, amiről mindenki hallott, ha még nem is látogatta meg, az a SZIGET. A fesztiválok kedvelői emellett olyan kisebb fesztiválokat is meglátogathatnak, mint a Strand, Fezen, vagy akár az ozora. Változatos fellépők, változatos közönség, a legtöbb fesztiválon a magyar és a külföldi zenészek legjava képviselteti magát. A hangulat a tetőfokra hág, a koncerteken kívül a fesztiválok egyéb színes programokkal is várják az odalátogatókat.

A fesztiváloknak megvan a maga életérzése. Barátságok köttetnek, új élményekkel és ismerősökkel gazdagodva térhetünk haza, és magunkat kitombolva ismét folytathatjuk a hétköznapi teendőinket.

De mit vigyünk magunkkal, hogy a fesztivál tényleg jó értelemben maradjon emlékezetes?

Az első a listámon a gumicsizma. Az emberek nem gondolnak rá, hogy egy gumicsizma mennyire fontos, de a fesztiválok gyakran földes területeken vannak megtartva, és arra senki sem gondol, hogy a nyári melegben nem ritkák a zivatarok, és a sárban gázolás teljesen tönkre teheti az élményt, na meg a kedvenc cipőnket. Sebtapaszok, olló, madzag, evőeszközök, ilyesmiket is mindig viszek magammal, mert sosem lehet tudni, mikor jönnek jól.

A sátor alapfelszerelés, de arra is gondoljunk, hogy milyet vigyünk. Legyen vízálló, és ne a csupasz földre verjük fel, mindig tegyünk alá valamit, ami esőzés idején meggátolhatja, hogy esetleg alulról ázzunk be.

Kényelmes cipők, kényelmes ruhák. A legegyszerűbb nyári darabok is megteszik a fesztiválok idejére, a lényeg, hogy kényelmesen érezzük magunkat bennük.

Kávézás fesztiválon

De a folyamatos pörgést és a soha ki nem fáradást az én esetemben a kávé teszi lehetővé. Mindig kávézok, naponta többször is-de persze csak egészséges keretek között. A barátaim is tudják azt, hogy mennyire sok kávét fogyasztok a fesztiválokon, így a születésnapomra ők is olyan holmikat választottak, amikkel hódolhatok ennek a kissé talán káros szenvedélyemnek.

ajandek.varazslo.hu/blog/item/ajandek-kaveimadoknak – ez az oldal volt a segítségükre, mikor egy egyszerűen használható, apró kávéfőzőt vettek nekem, hogy a legtöbb pénzemet ne a fesztiválos, drága kávéra költsem. Mindig viszünk magunkkal egy amúgy kempingezéskor használt kis gázfőzőt, amin most már a kis kávéfőzőmben kávét is tudok készíteni.

ajandek.varazslo.hu/blog/item/ajandek-kaveimadoknak
ajandek.varazslo.hu/blog/item/ajandek-kaveimadoknak

Eddig sosem ruháztam be egy kávéfőzőre, mert otthon van, csak a fesztiválokkor gyűlt meg a bajom vele, A nagyot nem tudtam volna magammal vinni, de most már ez is meg van oldva. Onnan jött nekik az ötlet, hogy megtalálták ezt a cikket arról, mennyire jó dolog is kávét venni, vagy valami kávézással kapcsolatos dolgot, és egyből rám gondoltak, mert már-már köztudott, hogy milyen sokat kávézok.

Ezen az oldalon egyébként nagyon sok, hasznos ajándékötletet lehet találni a barátainknak, vagy olyan embereknek, akiket kevésbé ismerünk. Szinte minden eseményre van valami ötletük, a kiválasztott termékeket pedig szinte azonnal meg is tudjuk vásárolni, mert egyből kilistázza azt is, hogy hol tudjuk megvenni őket.

A fesztiválokon majdnem minden standnál lehet kávét kapni, de mégis az a legjobb, amit magamnak készíthetek, hiszen olyan kávéból és úgy csinálom, ahogyan azt szeretem.

Most már az ajándékvarázslónak és a barátaimnak köszönhetően nem kell gagyi, automatás kávét főznöm, és az új kávéfőzőm is felkötöttem a fesztiválozós táskámra.