Ha a fesztiválokra gondolok, nekem elsősorban nem a szórakozás jut eszembe. Sajnos, vagy nem sajnos, mivel rengeteg fesztiválra megyek a kerámiáimat árulni, nekem a fesztivál elsősorban a munkát juttatja eszembe. Néhány éve kezdtem, mert rájöttem, hogy bár rengeteg munka, megéri csinálni. Az egész ott kezdődik, hogy hónapokkal előtte elkezdem készíteni az edényeket, amiket viszek a fesztiválokra. Valamiért ezeken a helyeken jól fogy az ilyesmi, ezért mindig jó sok áruval készülök. Mellette persze készítenem kell a szokásos, megrendelt edényeket is, ennyi mindent azonban nehéz egyszerre tárolni a kis műhelyben, ahol dolgozom.

Aztán tavaly végre rátaláltam a nekem megfelelő megoldásra, egy vendéglátós ismerősöm ajánlotta ugyanis a dexion salgó polcokat, amikkel rendkívül egyszerűvé válik a tárolás. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen kis helyen ennyi minden elférhet, A polcok ráadásul nagyon megbízhatóak, és a teherbírásuk is jó, ezért nem kell amiatt aggódnom, hogy valami leesik, és összetörik. Egy edényben ugyanis rengeteg munkám van, emellett se az anyag, se az égetés nem olcsó mulatság.

A salgó polcokat könnyedén meg lehet rendelni a Rackinglog oldalán, ami egy polcokkal foglalkozó cég, így sokféle polc közül lehet választani, attől függően, mire van az embernek szüksége. Az otthoni tárolástól kezdve a nagyipari raktározásig, bármire lehet találni megoldást. Végül egy egyszerű csavarmentes fémpolcot, úgynevezett dexion salgót választottam a kerámiáimnak.

Idén is jó hamar, már februárban elkezdtem a munkát, hogy legyen elég árum az első fesztiválra, júniusban. A tányérok, bögrék, salátástálak, virágcserepek a polcokon gyülekeztek, szinte fel se tűnt, mennyi tárgy elkészült már a kezem alatt, olyan jól elfértek. Egyik nap eljött egy barátnőm, aki szintén kerámiával foglalkozik, hogy megnézze, mik készülnek mostanában a kis műhelyben, és neki is nagyon megtetszett a tároló alkalmatosság. Amikor kimondtam, hogy dexion salgó, először nem értette, miről beszélek, de aztán elmagyaráztam neki, hogy egy polcrendszerről van szó. Azt mondta, ő is beszerez egy ilyet, mert neki is rengeteg tároló helyre van szüksége. Később együtt árultunk egy fesztiválon, és mindkettőnknek feltűnt, hogy idén sokkal több termékkel készültünk. Persze, hiszen ha több a hely, több edény készülhet. Szerencsére az eladással sem volt gond, így maximálisan kifizetődött ez az újítás. Most már azt fontolgatom, hogy keresek egy nagyobb műhelyt. Ha így lesz, mindenképpen viszem magammal a polcot, és talán ki is bővítem egy másikkal.