Sokáig azt hittem, hogy a fesztiválokon nem lehet rossz kedve az embernek. Hatalmas tömeg, fergeteges hangulat, szuper zenék, őrült tombolás – ezek azok, amik igazán ellazítanak, boldoggá tesznek egy nyári bulin. Tinikorom óta a nyár nekem ezekről a partikról, a gigászi fesztiválokról szól.

Az idei VOLT Fesztiválon azonban rá kellett ébrednem, hogy bizony vannak olyan dolgok, amik tönkre tudnak tenni egy igazán jónak ígérkező fesztivált is. Ez a problémás tényező, ami mindent tönkretett, sajnos egy szuvas fog volt.

Rettegek a fogorvosoktól. Gyermekkoromban volt egy nagyon rossz élményem egy doktorral, aki könyörtelenül meggyötört. Akkor futva hagytam el a fogorvosi széket, azóta pedig nem vagyok hajlandó beleülni. Ez az emlék még ma is élénken él bennem, ezért jutottam el odáig, hogy az egyik fogam olyannyira elszuvasodott, hogy az idei év egyik legjobb fesztiválját is tönkre vágta. A buli második napjától szörnyű, nyilalló fájdalom kínzott. Óriásira dagadt fel az arcom, rémisztően néztem ki.

Mivel nem kedvelem a fogorvosi székben való pihenést, ezért mindent megtettem a fogaim egészségéért: rendszeresen tisztítottam a fogaimat, minőségi fogkrémet és fogkefét vásároltam, használtam szájvizet, kevés édességet, valamint cukros üdítőt fogyasztottam. A legfontosabbat, a fogorvosi kontrollokat persze kihagytam. Jól tudtam, hogy ez a fogaim egészségének nem tesz jót, viszont az észszerűséget mindig legyőzte a pánik.

A végigszenvedett fesztivál után sem egyből az orvoshoz vettem az irányt. Az interneten kezdtem olvasgatni a fogszuvasodás kialakulásának okairól, jeleiről. Megtudtam, hogy a fogszuvasodás a nehezen tisztítható őrlőfelületi barázdákban, a fogközökben jelenik meg a leggyakrabban. Szomorúan kellett tudomást vennem róla, hogy a szuvas fogak egyetlen kezelési módja a fogak kitisztítása és betömése, amit nyilvánvalóan csak szakember képes megcsinálni.

Nem volt hát menekvés. Fogorvost kellett keresnem. Első perctől egyértelmű volt, hogy nem az állami intézmény az, amit meg fogok látogatni. A magánrendelőkben lehetőség van a fogorvos megválasztására, így nagyobb eséllyel sikerül egy megbízható szakember mellett dönteni. Remélem, hogy az általam választott fogorvos székébe önmagamhoz képest nyugodtan sikerül majd beülnöm. A magánrendelők mellett szól az is, hogy lehetséges előre időpontot egyeztetni, így nem kell előtte egy fél napot rettegve ücsörögnöm a várakozóban. Ennél rosszabb szerintem nincs.

Miután megtaláltam a számomra szimpatikus orvost, hamar kértem is időpontot, nehogy közben meggondoljam magam. Erre azonban nem sok esély volt, hiszen a szuvas fogam miatti fájdalom egy percre sem engedi feledtetni a fogproblémámat.

Jövő héten, pénteken kell mennem az orvoshoz. Nagyon félek, de őszintén remélem, hogy sikerül megbarátkoznom a helyzettel és ez a félelmem elmúlik végre, mivel a következő fesztiválon már jól akarom érezni magam.