Tavaly nyáron voltunk egy szuper művészeti fesztiválon, ahova évek óta visszajárunk. Sok mindenért szeretjük ezt a villányi fesztivált. Nem utolsó sorban persze azért is, mert alapból egy fantasztikus borvidék falvaiban zajlik, de ezek mellett a kulturális élet minden szereplője képviseli magát. A színházi előadások sokszor a szabad ég alatt zajlanak, vagy családias légkörben egy iskola tornatermében. Sok feltörekvő színész palánta próbálhatja ki magát élesben a nagyok mellett. Rengeteg és mindenféle műfajban alkotó zenész gyűlik ide, Magyarországnak ezekbe az apró de túlfűtött kis falvaiba, hogy együtt alkossanak és koncertezzenek. Minden évben odafigyelnek a legkisebbek szórakoztatására is, és millió gyerek programmal kedveskednek nekik a szervezők, mint például kreatív workshopokkal, vagy mese programokkal. Ez talán ennek a csodás fesztiválnak a fő ereje, hogy itt mindenki egy nagy család tagja lehet, hiszen a nagymama korosztálytól a babákig mindenki jelen van. Szeretetben és békében szokott telni ez az egy hét, amely során feltöltődhetünk élményekkel és inspirálódhatunk egymástól.

A családias légkör tavaly nagyon szépen megalakult a mi kis sátorhelyünkön is, mivel egy tündéri kis család sátrazott mellettünk. A nagyobbik gyerkőc már hatéves forma volt de a kisebbik még csak akkor lett kettő. Hatalmas szemekkel csodálkozott rá a rengeteg színre,formára, hangra és kedves arcra. Az anyuka igazi laza, nem túlaggódós mama típus volt, aki végig vitte magával a babócát is. Volt mikor kenguruban a hátára kötötte, de volt, hogy inkább a napellenzős, UV védett babakocsit választotta. A babakocsi inglesina márkájú volt, erre direkt rákérdeztem, mert nagyon masszív darabnak bizonyult és hátha nekünk is kell majd hamarosan.. Az egész hetet végig gurulták benne és nem volt gond vele, mert remek szellőzése van a kocsinak. A napellenzők miatt pedig biztos vagyok benne, hogy a kis legénynek volt a legjobb helye mindannyiunk közül.

Babakocsival is lehet nyomulni egy fesztiválon, sőt…

A babakocsi inglesina, sport babakocsi, ami az anyuka életét is igen megkönnyítette, szó szerint, mivel ultra könnyű a váza. Cserébe masszív, és praktikusan összecsukható. Az alján volt egy nagy bevásárlókosár, így az anyuka vígan telepakolhatta sok folyadékkal a nagy melegben és persze nasikkal. Az egész babakocsi nagyon keskeny, így a színházba való sorban állásnál észre se lehetett venni őket, és teljesen jól elfértek a nézőtéren is. A sok hepehupával tarkított út sem jelentett akadályt, mivel a babakocsi inglesina sportos és golyós csapágyas kerekű.

Egy nyári fesztivál a család minden tagjának öröm élmény marad

A mulatságnak és a fesztiváloknak nem kell vége lennie azért, mert anyukák és apukák lettünk, erre a legjobb példa volt ez a család. A család összes tagja jól szórakozott, és mindenki megtalálta a magának való programokat. Az esti alvással sem volt különösebb gond, mivel a babakocsihoz tartozott mózeskosár is, így abban könnyű volt elringatni az apróságot. Az állítható a háttámla miatt a baba fejecskéje kellő alátámasztást kapott a helyes testtartásban történő szendergéshez. Az autóval is könnyen tudtak közlekedni a fesztivál helyszínek között, mivel a mózeskosár könnyen beszerelhető a kocsiba is, három ponton kell rögzíteni a biztonsági övvel. Az oldalsó ütközésektől is véd és nagyon puhán párnázott, így a baba teljes kényelemben élvezheti az autókázást. . A szellőzőnyílások biztosítják a levegő áramlását, és ez is állítható funkció, ami nyáron nagyon jól jön. Mindig friss levegőhöz jut a kisbaba, mivel a mózeskosár elején is van egy fedőlappal ellátott szellőztető ablak. Az UV sugaraktól védő anyagból készült a kupolatető pedig megóvja őt a nap kevésbé élvezetes hatásaitól.