Az egész úgy kezdődött, hogy Pali besokallt, mondván: fesztivál szervezéssel foglalkozunk közösen évek óta (összeszokott kollégák vagyunk lassan 3 éve), de MI sose bulizunk, sose szórakozunk.

Egy nagyobb cég egyik csoportjaként Győrben, és a környező településeken vállaljuk kisebb-nagyobb fesztiválok szervezését, lebonyolítását, a zenekarok, dj-k, különböző fellépők leszervezésétől, a vásárok, standok kibéreléséig. Ez lehet kimondottan kézműves fesztivál, rengeteg népi hagyomány szerint készült kerámiával, szőttessel, kosárral, édességgel, és néptánc fellépőkkel, műsorokkal, vagy az egyik tánciskola szokott egy nagyobb évzáró rendezvényt igényelni, ahol minden korosztály fellép, és ez is kézműves vásárral van egybekötve. A lényeg, hogy ott vagyunk, elejétől a végéig, koordinálunk, szervezkedtünk, javítunk, vészhelyzetet mentünk… De egy percig se szórakozunk.

Így Pali kitalálta, hogy nekünk is jár a játék meg minden, úgyhogy menjünk csapatépítőre. Gyorsan ki is bulizta a főnöknél, hogy a cég biztosítson valami keretet, max. kipótoljuk, ha úgy van, de ne a mi zsebünket terhelje az egész. Gabi öccse a nyáron melózott a Balatonon, és hallott egy nagyon klassz cégről, amelyik mindenféle rendezvények szervezésével foglalkozik, leány- és legénybúcsúk, és emellett csapatépítő játékokat is lebonyolítanak.

Na, több se kellett, hirtelen mindenki végzett a kiszabott munkájával, lezavarta a telefont, elküldte az utolsó emailt, és máris Gabi gépe körül tolongva néztük a honlapot. Kicsit tartottunk tőle, hogy ha már Balaton, letudják valami gagyi röplabdázással egybekötött piálással a dolgot, de ennél sokkal klasszabb volt, amit találtunk!

Lehetett választani vitorlás, sárkányhajós, evezős, quados és beltéri csapatépítők közül – utóbbi inkább rossz idő esetére, meg, ahogy Pali mondta rögtön: „a fapofáknak”.

Hatan vagyunk mi így, a szűk csapat, persze magukon a rendezvényeken rengeteg segítővel dolgozunk, de a szervezés, irányítás a „hős hatos” kezében van: négy fiú, két lány arányban.

A honlap szerint a vitorlás csapatépítés a weboldal szerint a legnépszerűbb, és általuk leginkább ajánlott program is. Ez lehet egy élményvitorlázás, ebéddel a túlparton és borkostolóval, vagy akár mini házi verseny, de az inkább nagyobb csapatoknak van kitalálva. Bár nagyon csábítóan hangzott a vitorlázás, úgy éreztünk, ennél aktívabb programra van szükségünk.

Maradt tehát a három sportosabb csapatépítő: sárkányhajó, evezés és quad. Az utóbbit is gyorsan kiejtettük a rostán, mondván, ha már leutazunk ezért a Balatonra, legalább legyen valami köze a programnak a vízhez – egyébként is mind szeretünk strandolni, és rajongunk a magyar tengerért. Maradt tehát az evezés és a sárkányhajózás, mint opcionális csapatépítő játékok.

Utóbbinál még ki is emelték a honlapon, hogy milyen jó lehet az irodából kiszakadni, hát, mi a röhögéstől szakadtunk ezen, de végül, tekintve, hogy kevesen vagyunk, a sárkányhajózás pedig nagy csapattal, több hajóval oké, az evezés mellett döntöttünk. Versenyzéssel egybekötött szórakozás, csapatépítés, természetesen fürdés, strandolás mellé, és még izmosodni is fogunk!

Így, hogy sikerült végre eldönteni, melyik kikapcsolódási formát választjuk, kitöltöttük a „gyorsított ajánlatkérés” űrlapot, mely a felsorolt lehetőségek mellett volt. Pofon egyszerű volt, csupán meg kellett adnunk egy nevet, emailt, telefonszámot (Gabi vállalta a kapcsolattartó szerepét), megjelölni a foglalás típusát és a tervezett időpontot, valamint volt lehetőség arra is, hogy üzenetet hagyjunk a szervezőknek.

Miután elküldtük, ki-ki visszatért a saját munkájához, de sokkal nagyobb lelkesedéssel, mint addig. Alig vártuk, hogy a Balatonon legyünk!